Frýdlant nad Ostravicí – Foukaná izolace v průmyslovém areálu

Realizace: 09/2024

Foukaná izolace v průmyslovém areálu 

Stručný popis projektu: Foukaná izolace PUR pěnou v průmyslovém areálu ve Frýdlantu nad Ostravicí – v celkové ploše 3500m2 v síle vrstvy 20cm nabízí mnoho výhod.

Nejenže výrazně přispívá k úsporám energie a snížení provozních nákladů, ale zároveň zajišťuje dlouhou životnost budovy a komfortní pracovní prostředí. Díky své univerzálnosti a snadné aplikaci je PUR pěna ideálním řešením pro všechny typy průmyslových objektů, které chtějí dosáhnout optimálních energetických výsledků.

Kvalitní foukaná izolace v průmyslovém areálu PUR pěnou

Kvalitní zateplení průmyslových hal PUR pěnou: Efektivní řešení pro energetickou úsporu

V dnešní době, kdy se klade stále větší důraz na udržitelnost a energetickou účinnost, je kvalitní zateplení průmyslových hal nezbytným krokem pro snížení nákladů na vytápění i chlazení. Jedním z nejúčinnějších materiálů pro zateplení je polyuretanová (PUR) pěna, která nabízí mnoho výhod nejen z hlediska tepelných vlastností, ale také rychlosti aplikace a dlouhodobé životnosti.

Co je PUR pěna a jak funguje?

PUR pěna je izolační materiál, který vzniká reakcí mezi dvěma základními složkami – isokyanátem a polyolem. Po aplikaci na povrch začne pěna rychle expandovat a vytvářet kompaktní, pevnou vrstvu izolace s uzavřenou či otevřenou buněčnou strukturou. Tato struktura je klíčová pro dosažení vynikajících tepelně-izolačních vlastností, jelikož minimalizuje úniky tepla a zároveň zabraňuje průchodu chladu.

Výhody foukané PUR pěny pro zateplení průmyslových hal

  1. Vysoká tepelná izolace: Díky své uzavřené buněčné struktuře má PUR pěna velmi nízkou tepelnou vodivost, což ji činí jedním z nejefektivnějších izolačních materiálů na trhu. Tím výrazně přispívá k udržení stálé teploty v hale, ať už jde o chladné nebo teplé počasí.
  2. Rychlá a snadná aplikace: PUR pěna se aplikuje ve formě nástřiku přímo na povrch stěn, stropů či podlah. Pěna se při kontaktu s povrchem okamžitě rozpíná, vyplňuje všechny mezery a nerovnosti. To zaručuje kompletní zateplení bez tepelných mostů, které by vedly k úniku tepla. Celý proces je velmi rychlý, což minimalizuje přerušení provozu haly.
  3. Vysoká odolnost a dlouhá životnost: PUR pěna je odolná proti vlhkosti, plísním, hnilobě i mechanickému poškození. Díky tomu si zachovává své izolační vlastnosti po desítky let bez nutnosti častých oprav nebo údržby.
  4. Úspora energie: Zateplení průmyslové haly PUR pěnou může vést k výraznému snížení nákladů na vytápění v zimních měsících a chlazení v létě. Kvalitní izolace totiž udržuje teplotu v budově stabilní, což minimalizuje potřebu neustálého regulování teploty. Úspory na energiích se mohou pohybovat až kolem 30-50 % v závislosti na podmínkách a způsobu využití haly.
  5. Univerzálnost: PUR pěna je vhodná pro použití na různé povrchy, ať už jde o kov, beton nebo dřevo. Díky tomu je ideálním řešením pro průmyslové haly různého charakteru a velikosti, včetně skladů, výrobních provozů, logistických center nebo garáží.

Ekologické aspekty zateplení PUR pěnou

Kromě energetické úspory má použití PUR pěny i pozitivní vliv na životní prostředí. Díky vysoké účinnosti izolace se snižuje spotřeba fosilních paliv potřebných k vytápění, čímž se snižují emise skleníkových plynů. Navíc moderní PUR pěny neobsahují látky poškozující ozonovou vrstvu (HFC), což přispívá k ekologické udržitelnosti.

Ekonomické přínosy pro podniky

Investice do kvalitního zateplení průmyslové haly PUR pěnou se vyplácí i z ekonomického hlediska. Zlepšení tepelných vlastností budovy vede ke snížení provozních nákladů, což znamená rychlou návratnost investice. Navíc kvalitní zateplení může prodloužit životnost budovy a zvýšit její hodnotu.

Závěr

Kvalitní zateplení průmyslových hal PUR pěnou je moderním a efektivním řešením, které nabízí mnoho výhod. Nejenže výrazně přispívá k úsporám energie a snížení provozních nákladů, ale zároveň zajišťuje dlouhou životnost budovy a komfortní pracovní prostředí. Díky své univerzálnosti a snadné aplikaci je PUR pěna ideálním řešením pro všechny typy průmyslových objektů, které chtějí dosáhnout optimálních energetických výsledků.

Nejste si jisti jaký produkt je pro vaši střechu nejvhodnější?
Domluvte si nezávaznou schůzku s našim technikem.

Více informací